Lindenholz - beleid inzake het Coronavirus m.b.t. de collectieve gezondheid!

Ook bij Lindenholz volgen we het nieuws rondom het Coronavirus (COVID-19) op de voet. Als uitgangspunt volgen wij de adviezen van het RIVM op, waarbij winkels (vooralsnog) open blijven. Juist in deze tijd van onze collectieve gezondheid en onzekerheid is ontspanning en fit blijven belangrijk.

Er zijn echter wel een aantal voorzorgsmaatregelen die we nemen, waarbij veiligheid en gezondheid van jou en onze medewerkers voorop staan.

 Openingstijden 

Onze openingstijden zijn ongewijzigd. Omdat we de toestroom van klanten in onze winkel zo veel mogelijk over de dag willen uitspreiden zullen wij contact opnemen over het afleveren van nieuwe fietsen. We roepen klanten op om langs te komen op rustigere momenten, dit zijn met name de ochtenden, maar ook in de middag blijft u welkom, of op donderdagavond. 

Preventieve maatregelen 

Uiteraard wordt onze winkel regelmatig schoongemaakt, we besteden extra aandacht aan deurklinken, pinautomaten en gemeenschappelijke ruimten. Zowel de werkplaats als winkel hebben automatische deuren. We vragen om 1,5 meter afstand te houden als je in de rij staat en niet te dicht bij elkaar te staan. De betaling bij voorkeur (contactloos) pinnen, al blijft contant ook mogelijk. We begroeten je normaal, maar we laten het voor nu bij een grote glimlach. Het gebruikelijke handen schudden bij een deal of aflevering laten wij tijdelijk achterwege. 

Gezondheids klachten 

Medewerkers met griep of verkoudheidsklachten zijn uit voorzorg niet aanwezig, ons team is gelukkig gezond en op volle sterkte. Heb je zelf klachten? Dan zien we je graag op een ander moment terug. Gratis ophalen of bezorgen van fietsen Je blijft van harte welkom in onze winkel, er staat ook in deze tijd altijd deskundig personeel en een bak koffie voor je klaar. Mocht je door Corona perikelen niet in de gelegenheid zijn je reparatiefiets te brengen of op te halen, of je kan je nieuw bestelde fiets niet ophalen, bel of mail ons dan even. Wij helpen graag zoeken naar een oplossing. 

Buiten fietsen (of skeeleren) 

In navolging van het RIVM is ook de KNWU met een statement naar buiten getreden over het fietsen in de buitenlucht: Met de lente voor de deur wil iedereen graag zijn fiets pakken om naar buiten te gaan en de training af te werken. Momenteel kan dat ook nog in Nederland, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië en Spanje. Echter is het in deze tijd van het coronavirus belangrijk om met een aantal richtlijnen rekening te houden als je buiten wil gaan trainen. 

Fiets alleen 

Het voordeel van de wielersport is dat je heel makkelijk alleen kunt trainen en niet afhankelijk bent van teamgenoten. Fiets dus alleen en vermijd drukke fietsomgevingen om de kans op verspreiding van het virus te beperken. 

Leeg je neus niet op straat

 Houd rekening met elkaar en ‘leeg’ of snuit je neus niet tijdens het fietsen. Het is sowieso al niet fraai om te doen en in deze situatie ook niet zonder risico’s. In plaats daarvan kun je beter even stoppen om je neus te snuiten in een papieren zakdoek. 

Vermijd zware trainingen 

Sla zware trainingen, zoals interval- en bloktrainingen, voorlopig over. Fiets op zo’n manier dat het geen grote aanslag doet op het immuunsysteem. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt, is het vatbaarder voor ziekten en virussen, zoals het coronavirus. 

Doe geen gekke dingen op de fiets 

Pas op met risicovolle manoeuvres zoals wheelies en jumps en breng jezelf en anderen niet onnodig in gevaar. Ziekenhuizen hebben hun handen al vol aan het coronavirus. 

Zorg goed voor jezelf 

In deze tijd is het goed om extra aandacht te schenken aan je persoonlijke verzorging. Houd je ochtendpols bij, zodat je goed kunt monitoren of je al hersteld bent van de training, nog even rustig aan moet doen, of toch iets onder de leden hebt. Gebruik tijdens de training een buff (nekwarmer), douche direct na de training en eet gezond zodat je lichaam optimaal herstelt. Pak ook die extra uurtjes slaap, zodat het immuunsysteem goed kan herstellen. 

Gebruik je verstand 

Gebruik tot slot je gezonde verstand. Fietsen is de mooiste sport op aarde, maar onze collectieve gezondheid is belangrijker. Neem zelf verantwoordelijkheid en hou de updates van het RIVM in de gaten

Tips & Nieuws Blink uit dankzij onze kennis

Als het om (sport)fietsen, schaatsen en skeelers gaat, delen we graag onze kennis. Met tips, tricks, updates en nieuws helpen we je om uit te blinken op jouw niveau door miskopen te voorkomen.

  • Naar wensen luisteren
  • Aan materiaal sleutelen
  • Voor prestaties gaan
arrow-left arrow-right facebook instagram e-bike gereedschap kleding racefiets schaats skeeler tandwiel wekker