Fietsplan Fiscaal voordelig naar je werk

Maak gebruik van de fiscale regelgeving om via je werkgever een nieuwe fiets aan te schaffen. Dan profiteer je van meerdere belastingvoordelen. Dit kan bij ons via de werkkostenregeling of het fietsplan, exclusief onderhoud- en reparatiekosten.

  • Maak je droomfiets betaalbaar
  • Pak je belastingvoordelen
  • Lever je bijdrage aan het milieu

Werkkostenregeling

Binnen deze regeling kiest je werkgever ervoor om jou een fiets te laten kopen en deze te betalen uit je brutosalaris. Onbelast! De hoogte van het verrekenbare aanschafbedrag maakt niet uit. Zolang deze maar past binnen de fiscale loonsom (vrije ruimte) van je werkgever: 1,2% van alle brutolonen uit de organisatie bij elkaar opgeteld. Hoeveel je jouw fiets zakelijk of privé gebruikt? Het staat je volledig vrij!

4ad371-2019-11-sfeerfotografie-lindenholz-2
365b2d-2019-11-sfeerfotografie-lindenholz-154

Fietsplan

Bij het fietsplan verstrekt je werkgever jou een renteloze lening voor een nieuwe fiets én een belastingvrije reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer. Met die vergoeding kun jij de lening weer aflossen. De Belastingdienst stelt geen eisen aan dit fietsplan. In overleg met je werkgever bepaal je alles: aanschafbedrag, type fiets, afspraken rond woon-werkverkeer, zakelijke ritten en ook privégebruik.

Meer weten? Bel ons of kom naar onze winkel. De koffie staat klaar en we helpen je graag verder

Neem contact op

  • Naar wensen luisteren
  • Aan materiaal sleutelen
  • Voor prestaties gaan
arrow-left arrow-right facebook instagram e-bike gereedschap kleding racefiets schaats skeeler tandwiel wekker