Fietsmeting Een fiets afgesteld op jouw lichaam

Wij vinden het erg belangrijk dat je in de basis goed op de fiets zit, zodat je veel plezier hebt en geen last gaat krijgen van lichamelijke ongemakken. Als je een fiets bij ons koopt of huurt kunnen wij kosteloos een basismeting doen.

  • Minder klachten en blessures
  • Meer fietsplezier
  • Betere prestaties

Precision Fit

Als je goed op je fiets zit geeft dit meer fietsplezier, betere prestaties en heb je minder kans op klachten en blessures. Een verkeerde zitpositie kan langdurige pijnklachten tot gevolg hebben, met nek, lage rug- en knieklachten als meest voorkomende. Maar ook een doof gevoel in de hand of vingers zijn voorbeelden.

Tijdens onze Precision Fit kijken we naar naar je lichaamsbouw, flexibiliteit, lenigheid, doelen en wensen. En zet onze Precision Fit-technicus je zo optimaal mogelijk op je huidige of toekomstige racefiets.

24ac5f-2019-11-sfeerfotografie-lindenholz-4
fa33fc-2019-11-sfeerfotografie-lindenholz-2

Stap 1: Intake-gesprek

Dit is een belangrijke fase, omdat we luisteren naar jouw ervaringen en bevindingen. En wat is je doel als fietser; ben je een toerfietser of ga je voor de sportieve prestaties. Ook bekijken wij of je specifieke klachten hebt als je met je geliefde sport bezig bent.

Stap 2: Anatomie bekijken

Voordat je op de fiets gaat zitten wordt door de Fit-technicus je anatomie bekeken. Hierbij kijken we naar hoe jij in elkaar zit; flexibiliteit, lenigheid, verhoudingen, schouderbreedte, zadelbreedte, beenlengte(verschil) maar ook de kuit en beensterkte. Op deze wijze vormt er zich een goed beeld van het lichaam om jouw fiets hierop aan te passen.

Stap 3: Visuele analyse

Je fit op de fiets begint met een evaluatie van je huidige zitpositie en een uitleg over de vervolgstappen. Met onze dynamische video en visuele analyse kunnen wij goed in beeld brengen en beoordelen welke vervolgstappen we gaan nemen. Alles wordt opgeslagen d.m.v. videobeelden.

71bd57-2019-11-sfeerfotografie-lindenholz-3
2d41cf-2019-11-sfeerfotografie-lindenholz-2

Stap 4: Houding optimaliseren

Nu gaan we stap voor stap je racefiets aanpassen naar jouw optimale houding. We beginnen bij de fundering: de schoenen. Door een uitgebreide voetanalyse weet je welke schoenen het beste passen en welke ondersteuning jouw voet nodig heeft. In deze fase zorgen we ervoor dat je schoenplaatjes optimaal worden afgesteld. Hierbij word zo nodig gekeken naar zolen en wedges om ondersteuning en uitlijning van de knieën te optimaliseren. Hierna gaan we van de enkel, knie, bekken, ruglijn, nek, schouders naar de handen.

Stap 5: Fiets afstellen

Hier krijgt jouw bikefit zijn uiteindelijke vorm met de juiste zadelhoogte, terugstand, type zadel, hoogte en lengte van de stuurpen, stand shifter, afstand zadel-stuur en de juiste vorm en breedte van het stuur. Alles wordt afgesteld op jouw lichaam en voorkeuren voor een optimale houding en krachtoverbrenging op de fiets. Alles gegevens en video beelden worden in de computer opgeslagen.

Stap 6: Tips meegeven

Nu is je fiets optimaal naar jouw lichaam afgesteld, maar wat kun je nog zelf doen? We geven je tips over lichamelijk en technische aspecten die goed bij jou passen en de efficiency nog verder kunnen vergroten.

Tarief 

Een meting duurt ongeveer 2-3 uur en wordt bij Lindenholz voor 150,- euro* door gediplomeerde mensen uitgevoerd.

* Prijzen zijn zonder aangepaste delen en montagekosten.

Meer weten? Bel ons of kom naar onze winkel. De koffie staat klaar en we helpen je graag verder.

Neem contact op

Bekijk de video

  • Naar wensen luisteren
  • Aan materiaal sleutelen
  • Voor prestaties gaan
arrow-left arrow-right facebook instagram e-bike gereedschap kleding racefiets schaats skeeler tandwiel wekker