De Fiets van het Jaar 2020!

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2020 zijn bekend. De titel Fiets van het Jaar gaat voor dit jaar naar de Batavus Finez. De Trek Allant+ 7 wint de titel E-bike van het Jaar 2020. 

Winnaars awards 2020

Fiets van het Jaar Batavus Finez 899 euro

De jury omschrijft deze fiets als dé ideale allrounder. De fiets rijdt niet alleen heel goed en stabiel, maar is ook kwalitatief goed afgewerkt en kent een robuust design. In samenwerking met T.U. Delft is gekeken naar de stabiliteit van het frame om een comfortabele rit te garanderen. De fiets is voorzien van heel goede verlichting die werkt op een naafdynamo en is voorzien van een onderhoudsvriendelijke belt en voorvering. De Vizi-verlichting werkt op de naafdynamo, dus batterijen zijn verleden tijd. Door de standlicht functie blijft de verlichting even aan als je voor een stoplicht moet wachten. Je bent dus altijd goed zichtbaar, dat is wel zo veilig.

De fiets is tevens uitgerust met een MIK-systeem, waarmee tassen en andere accessoires in één klik supersnel op de achterdrager kunnen worden bevestigd. Krachtige hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je veilig en snel tot stilstand komt. De Finez is voorzien van een comfortabel verende voorvork en zadelpen. Tot slot voorkomt een dichte kettingkast vuil tussen de ketting en is daarmee ook onderhoudsarm.

E-bike van het Jaar Trek Allant+ 7 3.399 euro

Deze Trek elektrische fiets is dé e-bike voor de sportieve fietser. De jury is lovend over het rijplezier, de zeer krachtige performance motor, het design en cleane uiterlijk door het wegwerken van de kabels. Een fiets die comfort, veiligheid en design perfect weet te combineren. Met recht een winnaar. De Allant+ 7 is een prestatieve e-bike voor stadsfietsers en forenzen die een kwalitatieve, stevige e-bike zoeken met het comfort van een verende voorvork. Een krachtige Bosch-aandrijving, kwaliteitscomponenten en talloze slimme details maken deze e-bike de juiste keuze voor dagelijks gebruik.

De e-bike heeft een slank hydrovorm aluminium frame met lage instap en een volledig geïntegreerde 500 Wh batterij, een Bosch Performance Line CX 250 W systeem dat ondersteunt tot 25 km/u en een Purion controller. Verder aan boord: een Suntour geveerde voorvork met lockout, een 9-speed Shimano Acera-aandrijving, hydraulische schijfremmen voor betrouwbare remkracht, geïntegreerde verlichting voor en achter, spatborden en een bagagedrager.

Bij Range Boost wordt er een tweede, krachtige 500 Wh Bosch accu naadloos op de onderbuis aangesloten en heb je twee keer zoveel rijbereik. Fiets langer en verder. Range Boost is beschikbaar op bepaalde modellen e-bike van Trek.

MTB van het Jaar Trek Supercaliber 9.8 5.999 euro

Nog een Trek fiets die in de prijzen valt. Een volbloed crosscountry-racebike. Wat maakt deze Trek mountainbike anders? De exclusieve IsoStrut geïntegreerde demper. Eigenlijk een lichte hardtail met het comfort van een fully. Samen met de lichtgewicht Fox Performance 32 Step-Cast voorvork zorgt dit voor een zeer efficiënte MTB. Hij is afgemonteerd met enkele van de beste mountainbike-componenten op de markt, inclusief een SRAM GX Eagle-aandrijving met carbon cranks, bredere Bontrager Kovee Elite 30 carbon wielen en een Bontrager carbon zadelpen en stuur. De Supercaliber is er ook in 9.7 uitvoering en kost dan 4.499 euro

Tips & Nieuws Blink uit dankzij onze kennis

Als het om (sport)fietsen, schaatsen en skeelers gaat, delen we graag onze kennis. Met tips, tricks, updates en nieuws helpen we je om uit te blinken op jouw niveau door miskopen te voorkomen.

  • Naar wensen luisteren
  • Aan materiaal sleutelen
  • Voor prestaties gaan
arrow-left arrow-right facebook instagram e-bike gereedschap kleding racefiets schaats skeeler tandwiel wekker