'Lindenholz maakte onze fietsen bergklaar'

Met vier wielervrienden vertrok Martijn Mooiweer in september 2019 naar de Franse Alpen. Om geld op te halen voor KWF beklommen zij de bergreuzen Lautaret, Galibier en Alpe d’Huez. Een koninginnenrit van 130 km met zo’n 4.000 hoogtemeters. Voor vertrek mochten wij alle race fietsen bergklaar maken voor deze uitdaging.

3227cc-20190912-093511

“We hebben heel wat trainingskilometers gemaakt voor deze uitdaging. Over de vlakke wegen in Kop van Overijssel, maar ook op de Vamberg en in de Duitse Eiffel. Wij mochten er dan klaar voor zijn, maar dat moest natuurlijk ook voor ons materiaal gelden. Daarom schakelden wij Lindenholz in om onze fietsen bergklaar te maken.

'Lindenholz maakte er een uitje van'

"Op ons verzoek konden we een week voor vertrek op een avond terecht. Dat werd echt een uitje. De koffie en koek stonden voor ons klaar en Marcel en Jarnold toonden oprechte interesse in de bergtocht die ons te wachten stond. Eenmaal in de werkplaats werden onze racefietsen kundig onder handen genomen.”

Dankzij Lindenholz gingen we gerust op weg naar de Franse Alpen

“Cassettes met bergverzetten werden gemonteerd, stuurlinten, wielsets en remblokjes vervangen en banden op spanning gebracht. Ook werden alle remkabels, versnellingen en remranden gecontroleerd. En alle moertjes en schroeven aangedraaid. Zo gingen we met een gerust gevoel op weg naar Frankrijk.” 

'We konden op ons materiaal vertrouwen'

“Dat werd een prachtige ervaring. Mede omdat we dankzij Lindenholz op ons materiaal konden vertrouwen. Zowel tijdens de trainingsdagen als tijdens de dag van de koninginnenrit. De sfeer, de uitdaging, de omgeving. Het was fantastisch. Net als het eindresultaat: bijna 5.200,- euro voor KWF.”

Referenties Meer referenties

In bijna veertig jaar tijd bezorgden we vele dagelijkse gebruikers, enthousiaste recreanten en veeleisende hobbyisten al plezierige kilometers. Over de weg, in het bos en op het ijs.

  • Naar wensen luisteren
  • Aan materiaal sleutelen
  • Voor prestaties gaan
arrow-left arrow-right facebook instagram e-bike gereedschap kleding racefiets schaats skeeler tandwiel wekker