Trek gravel bikes voor elke avonturier Trek gravel bikes

Beperk je je liever niet tot geasfalteerde wegen? Wil je door velden, valleien, bergketens en bossen kunnen fietsen? De gravel bikes en cyclocrossfietsen van Trek zijn het perfecte maatje voor elke avonturier. Deze fietsen excelleren op off-road parcours, houden je kilometer na kilometer heerlijk comfortabel én geven je snelheid een boost. Lijkt dat je wel wat? Als officiële Trek dealer kun je bij ons altijd terecht voor de nieuwste Trek modellen.

trek-gravelbike-checkpoint

Een fiets voor het leven

Een groot deel van de fietsfabrikanten richt zich vooral op prestatieverbetering, waardoor duurzaamheid uit het oog wordt verloren. Dat moet anders, vonden Bevill Hogg en Dick Burke in de jaren zeventig. Een fiets moest volgens hen niet alleen lichtgewicht en flexibel genoeg zijn om je snelheid te verbeteren, maar ook stevig genoeg om een heel leven lang mee te gaan. Dat is namelijk niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee! En zo geschiedde - Hogg en Burke voegden daad bij het woord en richtten, vanuit een klein schuurtje in de buurt van Wisconsin, het merk Trek op. Hoewel Trek vandaag de dag nog steeds in Wisconsin gevestigd is, is dit merk dat kleine schuurtje al lang ontgroeid - vandaag de dag is Trek namelijk een van de meest gevierde fietsmerken ter wereld.

Ga buiten de gebaande paden met een gravel bike van Trek

Laat jij verharde paden het liefst links liggen en ga je het liefst op avontuur op modderige bospaden of steile bergpassen? De gravel bikes van Trek zijn speciaal ontworpen voor waaghalzen zoals jij. Deze fietsen blinken, in tegenstelling tot de Trek mountainbikes, uit op onverharde graveltrails, houthakkerspaden en modderige parcours. De stevige, brede banden van deze bikes zorgen voor grip en stabiliteit, terwijl hun innovatieve frames de belangrijkste klappen opvangen. Deze gravel bikes komen het beste tot hun recht op onverharde paden en wegen, maar doen het ook goed op verharde wegen. Ze zijn speciaal gebouwd voor lange ritten met vele kilometers. Eén ding is zeker: met een gravel bike van Trek kun je - letterlijk en figuurlijk - alle kanten op!

trek-gravel-bike-crockett

Met een Trek cyclocrossfiets zijn je persoonlijke records niet langer veilig

Ook de cyclocrossfietsen van Trek zijn gemaakt om te domineren op onverharde parcours. In tegenstelling tot de gravel bikes zijn de cyclocrossfietsen echter speciaal ontworpen voor wedstrijdrijders. De cyclocross fiets heeft dan ook een compleet andere geometrie dan de gravel bike. Hierdoor is de cyclocross bike minder gericht op comfort en grip, en meer op op het behalen van de snelheid, explosiviteit en agressiviteit die nodig is om een wedstrijd te winnen. De meeste cyclocrossfietsen hebben een platte bovenbuis, zodat deze eenvoudig kan worden opgetild en over de schouder kan worden gedragen. Ook heeft een cyclocrossfiets een hogere trapas dan een gravel bike. Hierdoor kun je probleemloos over takken en boomstronken racen. Tijd om afscheid van je huidige persoonlijke records te nemen!

De populairste Trek gravel bikes van dit moment

Ben je nieuwsgierig geworden naar de fietsen van Trek? Wij hebben de populairste gravel bikes en cyclocrossfietsen voor je op een rijtje gezet.

Trek Boone

Van een modderige helling afsuizen? Op topsnelheid door de gravel spurten? Met de onoverwinnelijke Trek Boone cyclocrossfiets race je probleemloos over hobbelig, ruw terrein. De IsoSpeed technologie aan de voor- én achterkant absorbeert de grootste schokken, wat de grip en het comfort ten goede komt. Bovendien geven de krachtige schijfremmen je optimale controle op ingewikkelde parcoursen. Dit alles gaat gepaard met een OCLV carbon frame. Dit materiaal is stukken lichter, flexibeler en efficiënter dan aluminium, waardoor je nóg sneller door de bossen vliegt.

trek-gravel-bike-boone

Trek Checkpoint

In de regen met je fietsmaatjes door het bos racen, op je gemak over een onverharde weg fietsen of op tijdens het spitsuur naar je werk forenzen - de Trek Checkpoint bike kan het allemaal. Deze fiets voelt zich het meest thuis op gravelpaden, maar doet het ook perfect op andere soorten ondergronden. Met de Checkpoint heb je dus nog maar één fiets nodig! De innovatieve, stabiele geometrie en de IsoSpeed technologie houden je heerlijk comfortabel - kilometer na kilometer. Heb je veel spullen bij je? Geen probleem. De Checkpoint is compatibel met diverse accessoires, zodat je al je favoriete items mee kunt nemen - van bidon tot fietspomp.

Trek Crockett

De Trek Crockett is welbekend in de wereld van het cyclocrossen, en dat is niet zonder reden. Deze fiets is uitgerust met krachtige hydraulische schijfremmen en een sterke 1x11-aandrijving. Dankzij haar vederlichte metalen frame draag je de Crockett moeiteloos over elke hindernis. De Crockett komt op off-road parcoursen het beste tot zijn recht, maar ook voor je dagelijkse woon-werkverkeer is deze fiets geschikt. Zet hem dan wel op een veilige plek - je bent namelijk vast niet de enige die onder de indruk is van deze cyclocrossfiets!

Trek Domane

Een fiets die ervoor zorgt dat je langer soepeler rijdt en minder snel vermoeid raakt - dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de Trek Domane fiets (ook te gebruiken als racefiets) krijgt het voor elkaar. Dit gloednieuwe design werd in 2020 tot Fiets van het jaar uitgeroepen, en wij begrijpen wel waarom! Dankzij het aerodynamische design profiteer je optimaal van windvlagen in je rug, en glijd je moeiteloos door tegenwind heen. Daarnaast zorgen de brede banden ervoor dat je ook over ruig terrein soepel rolt. Wat wil je nog meer?

trek-gravel-bike-domane-1
trek-gravel-bike-domane-2

Trek 920

Wil je je nieuwe fiets vooral gebruiken om te gaan toeren? In dat geval zijn bagagecapaciteit en veelzijdigheid erg belangrijk. De Trek 920 fiets sluit hier naadloos bij aan. Deze fiets onderscheidt zich onder andere modellen door zijn stabiliteit: de 920 is niet alleen uiterst comfortabel op het asfalt, maar excelleert tevens waar de verharde weg eindigt. Dankzij de uitgebreide bagageruimte kun je lekker veel spullen meenemen - perfect voor een kampeervakantie dus! De 920 is verkrijgbaar in diverse maten. Hierdoor kan iedereen van deze fiets genieten - ongeacht diens lengte, geslacht of lichaamsbouw. Dit geldt overigens ook voor de andere Trek fietsen.

Een Trek gravelbike kopen in de regio Zwolle

Wil je ook razendsnel door de bossen racen? Wil je kunnen fietsen waar je maar wilt - of de weg nu verhard is of niet? De specialisten van Lindenholz helpen je graag met het uitkiezen van een cyclocrossfiets of gravelbike van Trek. Als officiële Trek dealer hebben wij een breed scala aan Trek fietsen, waaronder Trek elektrische fietsen, in ons assortiment. Heb je een mooie fiets uitgezocht, maar past hij niet in je auto? Maak je geen zorgen. We komen je nieuwe aanwinst graag bij jou thuis afleveren! Heb je nog een oude fiets in de schuur of de garage staan? Laat hem ons gerust eens zien! Als je fiets aan een aantal voorwaarden voldoet, nemen we hem namelijk graag mee - uiteraard in ruil voor een goede inruilprijs.

  • Naar wensen luisteren
  • Aan materiaal sleutelen
  • Voor prestaties gaan
arrow-left arrow-right facebook instagram e-bike gereedschap kleding racefiets schaats skeeler tandwiel wekker